суббота, 23 июня 2012 г.

Ձիթայուղը 50%-ով նվազեցնում է սրտային հիվանդություններից մահանալու հավանակնությունը

Ձիթայուղը մարդու օրգանիզմի վրա բարերար ազդեցություն ունի, սակայն իսպանացի գիտնականներին հաջողվել է գիտականորեն ապացուցել, որ օրեկան 30գր կամ 2 ճաշի գդալ ձիթայուղ խմելու դեպքում` սրտային հիվանդություններից մահանալու հավանականությունը կիսով չափ կրճատվում է, գրում է Top News Today-ը:

Նրանք պարզել են, որ օրական 1 ճաշի գդալ ձիթայուղը նվազեցնում է սրտի անբավարարությունից մահանալու հավանականթյունը 28 %-ով, քանի որ այն հարուստ է ճարպերով և պոլիֆենոլներով, որոնք նվազեցնում են թրոմբերի առաջացման հավանականությունը:

Մինչ այս տեսակետին հանգելը, գիտնականները 20 տարիների ընթացքում ուսումնասիրել են 41 հազ եվրոպացիների ճաշացանկերը: Ի սկզբանե այս հետազոտությունը միտված է եղել քաղցկեղի կանխարգելման հարցում ձիթայուղի ունեցած ազդեցությունը պարզելուն: Արդյունքում պարզվել է, որ դրա օգտագործումն իրականում որևէ նշանակալի հետևանք չի թողնում քաղցկեղի հարցում, սակայն հակառակ դրան` ակնհայտ կերպով օգնում է կանխել սրտի անբավարարությունից մահանալու ռիսկը:

Պարզվել է նաև, որ սրտային անբավարարությունից ամենաշատ մահացությունների թիվը գրանցվել է հենց նրանց շրջանում ովքերը չեն ներառել իրենց ճաշացանում ձիթայուղ:

Комментариев нет:

Отправить комментарий